fbpx

CFARE NDODH ME MARREDHENIET KONTRAKTORE NE RASTIN E FORCAVE MADHORE?

Me aktin nr 243, date 24.03.2020, ne Republiken e Shqiperise eshte shpallur gjendja e fatkeqesise natyrore e cila eshte vendosur te zgjatet deri ne daten 23 Qershor 2020.

Ne marredheniet kontraktore kjo parashikohet si rasti i Forces Madhore. Ne disa kontrata kjo situate eshte e specifikuar ne nene te vecanta dhe parashikon zgjidhjen e caktuar per cdo rast konkret. Ky eshte edhe rasti me i mire pasi vete palet e kane vendosur me marreveshje midis tyre se cdo te ndodhe me marredhenien kontraktore qe ato kane lidhur.  Megjithate ekzistojne edhe kontrata te tjera ne cilat nuk eshte parashikuar menyra e zgjidhjes se pasojave te ardhura per shkak te Forces Madhore. Ne lidhje me keto kontrata behet e domosdoshme asistenca e nje eksperti ligjor.

Llojet e kontratave jane nga me te ndryshmet e per pasoje edhe problematikat qe mund te jene shkaktuar te palet per shkak te kesaj situate jane po ashtu te ndryshme.

Ju lutemi qe te mos bini pre e demeve ekonomike te pa bazuara ne ligj. Nese ju nevojitet ndihme mund te na kontaktoni menjehere. Situata eshte mjaft delikate dhe kerkon nje mbeshtetje te mirefillte juridike, te bazuar ne studimin e ligjeve dhe praktikave juridike, per te shmangur pasojat e renda financiare.

 

Jemi ne dispozicion!

info@visionconsutingalbania.com

www.visionconsultingalbania.com