fbpx

Kriptovaluta eshte nje lloj i ri monedhe qe u krijua ne 2009. Ato kane origjinen ne nje format dixhital dhe gjenerohen ne format elektronik. Transaksionet e ketyre monedhave behen pa banka. Nuk ka tarifa transaksioni dhe praktikisht mund te blini cdo gje me to, njelloj sic beni me parate tradicionale (fiat). Pagesat duke përdorur kriptovaluta…

Rimbursimi i TVSH-se mund te kerkohet nga eksportuesit kur teprica e tyre tejkalon shumen 400 000 leke. Ky eshte rregullimi qe ben Ligji Nr.92/2014 “Per tatimin mbi vleren e shtuar ne Republiken e Shqiperise”. Se fundmi VKM-ja Nr. 418, date 08.07.2021 ka sjelle disa ndryshime në Vendimin nr. 953, date 29.12.2014, ku parashikohen kushti i…

Pandemia Covid-19 solli deme te njepasnjeshme ne cdo fushe te jetes, duke filluar nga shendeti e deri tek ekonomia dhe levizja e lire e njerezve dhe mallrave. Pas disa muajsh tejet te veshtire tashme duket sikur bota ka filluar te rimekembet dhe kjo duket edhe ne faktin se tashme ne shume shtete numri i infeksioneve…